Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons een zeer belangrijk bij het nemen van beslissingen. Een sterke betrokkenheid tot onze medewerkers, aandacht voor het milieu en veiligheid spelen dan ook een belangrijke rol binnen het dagelijks bedrijfsgebeuren. Wij zijn M.P.S. A gecertificeerd , een keurmerk van het Milieu Project Sierteelt.

Energie

Voor de energievoorziening maken we in belangrijke mate gebruik van afvalwarmte van de Amercentrale in Geertruidenberg. Verder wekken we onze eigen elektriciteit op middels een WKK installatie, waarbij het energie rendement boven de 97% uitkomt.

Bescherming

Ook op het gebied van gewasbescherming is er veel bereikt. Door het telen van 3 verschillende gewassen (zgn. wisselteelt) is het overgaan van een ziekte van de ene naar de volgende teelt zeer beperkt. Met de inzet van roofmijten (natuurlijke vijanden) is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum teruggedrongen

Water

Om watervervuiling in het gebied te voorkomen, wordt het drainagewater maar natuurlijk ook het regenwater opgevangen in bassins en hergebruikt voor het besproeien van de gewassen.

Heeft u een vraag of opmerking?